terug uit Oegstgeest

Na drie boeiende en vermoeiende fractiedagen in het prachtige congreshotel kasteel Oud Poelgeest, slaap ik vannacht weer gezellig naast Kim en in m’n eigen bedje. Het was een overweldigende manier van kennismaken met m’n nieuwe werk en collega’s. Ik vond het echt een privilege dat dit mijn start mocht zijn, want met elkaar was het steeds afdalen naar de basics: voor Wie doe je het. Daarom, als afgeleide is het belangrijk na te denken over hoe, wat, waarom enz. In de hectiek van het werk van alledag kom je aan dat soort bezinningen niet toe. Ik heb een hele goeie indruk kunnen krijgen van wat er speelt aan mogelijke spanningen, dilemma’s, maar ook aan inzet motivatie, enthousiasme. Iedereen is bezig vanuit een diepere overtuiging dat het Goede Leven zoals God dat voor ogen heeft goed is voor mens en maatschappij. Ik vind het echt geweldig dat ik met zo’n club mag werken.

Tegelijk ben ik niet naief, hoor. Juist in christelijke organisaties kun je elkaar ook het leven erg zuur maken. Tragisch, maar waar. Vooralsnog ga ik uit van de goede intenties van iedereen!

We hebben niet alleen maar in vergaderzalen gezeten. Ook een boottocht gemaakt op de Kaagse plassen. Mooi. BBQ bij terugkomst, ik heb even een uiltje geknapt dus daarvan niet zoveel meegekregen (letterlijk). Maar ik kon weer een avond verder. Wat is dat toch vermoeiend zeg, alsmaar praten.

Maar goed, maandag zal ’t wezen. de eerste echte Kamerweek met vergaderingen, enz.

Morgen m’n laatste dag bij de gemeenteraadsfractie. Precies 5 jaar volgemaakt.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Eén gedachte over “terug uit Oegstgeest”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: