sorede 3 – alles is relatief

(Hoe het ons verging op 6 aug. jl. Inmiddels is het weer back to normal en zijn wij alweer op weg naar Nederland, in etappes.)

Warmte, ruimte en hoe een mens dat beleeft het is allemaal maar net waaraan je gewend bent. Daar ben ik weer eens met m’n neus op gedrukt de afgelopen dagen. Wat heb ik hier peentjes lopen zweten,zeg, en wat is 20 gr. (hoogste temp vandaag)dan opeens KOUD!
En wat vond ik onze stacaravan mini-mini en wat lijkt die nu ruim voor ons tweetjes nadat we er Onverwacht met vijf volwassen mensen in hebben gebivakkeerd, een nacht en een dag!!

Er is een oorzakelijk verband tussen beide feiten: Opeens werd het in deze streek rondom Perpignan)waar het in deze tijd NOOIT zou regenen, slecht weer. Maandag begon het te miezeren en langzaam aan te stortregenen en onweren. Ondertussen waren zoon Lukas met vriendin Ravinia en vriend Eelke onderweg vanuit Nederland om op onze camping te komen kamperen. Ze waren wat later dan berekend en door de regen was het geen doen meer om de tent op te zetten.
Onze rommel die zich inmiddels over de weinig beschikbare ruimte van de stacaravan had verspreid bij elkaar vergaard en in het slaapkamertje, maat bedstee,gepropt. De bedjes van 1.80 bij, nou pak ‘m beet 40cm in de het 2e slaaphokje vrijgemaakt voor beslaping en in het woon/eetgedeelte de bank, waar Kim al nachten sliep omdat zelfs hij het benauwd kreeg in ons 180 bij 130 bedje, eveneens als bed voor een van de drie geprepareerd. Om half tien kwamen ze aan. In een keer doorgereden, in bijna 16 uur. Om de twee uur gewisseld.
Nou 5 volwassen mensen met hun spulletjes (drie rugzakken nemen ong. een derde van de woonruimte in beslag..) is het uiterste wat dit 25 vierkante meter hokje ruimte aankan. Je hoorde de voegen zuchten en voelde de funderingen buigen.

Gelukkig is Ravinia niet groot en paste redelijk op het bedje. Eelke met zijn lengte en breedte moest in een soort driehoekige buiging slapen. Lukas had de meest riante plek van de drie, op de bank, maar die schoof alsmaar met z’n voeten langs de wand waarachter Kim en ik lagen en maakte dat ik door dat geluid alleen al, de kriebels in m’n benen kreeg. M’n weg zoekend langs rugzakken en andere obstakels ben ik toen, rond half twee maar een poosje op de camping gaan lopen (het was inmiddels even droog).

Vandaag, 6 aug., heeft het de hele dag geregend. Ongelofelijk. Goed voor de natuur, riepen we steeds naar elkaar! Het is nodig! Nu is er even geen gevaar voor bosbranden! Maar toen het om 1 uur nog plensde was onze verdraagzaamheid tot het minimum teruggebracht. In de regen zijn Luuk en Eelke de tent op gaan zetten. En zowaar, om 5 uur stond die als een huis. Uiteraard met de nodige strubbelingen maar wat dat betreft zijn het alle drie bikkels want ik heb geen klacht of mopper gehoord.

Vanavond is het eindelijk opgeklaard. We hebben heerlijk ergens gegeten, gelachen en gekletst en de vakantie is eindelijk ook voor hun begonnen!

Ik heb vandaag voor het eerst onder m’n dekbedje uren gelezen en geslapen. Er was even niks anders te doen en ik vond het prima! Ben gestart in een nieuw boek van Margaret Drabble. Helemaal in mijn territory: familiegeschiedenis, -genen, -emoties, -relaties. Hoe ben ik geworden die ik ben in het licht van familieachtergrond de eeuwen door. Heel boeiend! "The Peppered Moth", titel is me nog niet duidelijk.

Over motten gesproken, het stikt hier van de vleermuizen! En van de muggen. Maar de laatsten krijgen geen kans ons te bereiken want boven ons dak vliegt ’s avonds een hele familie vleermuizen die ze uit de lucht hapt voor ons. Perfect. Nog geen ene muggebeet of -zoem waargenomen.

Ik leef erg mee met de gijzeling van de Zuid-Koreanen en bid veel voor hen.
 

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

6 gedachten over “sorede 3 – alles is relatief”

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  Leve de herintreders/intreedsters!

  Alleen jammer dat je gelovig bent. Geloven is het tegenovergestelde van weten.

  Elk geloof is bedoeld om “het volk” dom te houden. Alleen dmv wetenschap zal de mensheid iets bereiken.
  Koen
  ps ga maar na wat er gebeurt als je de bijbel woord voor woord gelooft.

  God is alwetend EN almachtig
  In de beginne is er niks
  God schept een paradijs, duwt er mensen in
  Die mensen begaan een zonde (wist god van te voren; hij was alwetend remember)
  en vervolgens zijn alle nare dingen in het leven straffen van god voor deze zonde….

  Ofwel god is geen liefhebbende god
  ofwel god is dood
  of religie is inderdaad de opium van de massa’s en niks anders dan verblindende onzin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: