vers van de pers

Via de mail kreeg ik van Jes wat recente foto’s van Niek (en haar!) om m’n omahart wat troost te bieden…..

Jes_en_niek_klein1 Niek_juli_2007_2

Vandaag hebben we het museum voor moderne kunst in Ceret bezocht. Beroemd kunstenaarsdorp o.a. omdat Picasso er vaak verbleef. Veel mooie schilderijen gezien. Van Picasso vooral veel aardewerk. Er was een overzichtstentoonstelling van een ons onbekende schilder, Othon Friesz, een Franse schilder die zeer productief was aan het begin van de 20e eeuw. Heel veel stijlen en je dacht steeds he. dat lijkt op Gauguin of dat lijkt op Picasso of Matisse enz. Alsof hij niet heeft durven kiezen voor een eigen stijl. Er zaten wel hele mooie werken tussen.

In de museumwinkel heb ik een mooie ketting met grote kralen van aardewerk gekocht (op aandringen van Kim).

Het was ook markt in Ceret. Dat was minder geslaagd vond ik. Zo druk en zo heet….’s Middags nog verder gegaan naar het strand. En om 8 uur weer onze heerlijke maaltijd in de Auberge. De grappen en grollen over het everzwijnincident duikelen nog steeds door de lucht. Ik heb Kim op de markt ervan weerhouden een everzwijnenworst te kopen om die Thomas aan te bieden als teken van zoete wraak…
Volgende maand begint de jacht op de everzwijnen. Morgenmiddag is er voor de dorpsbewoners een maaltijd, voor een prikje aangeboden door de jagers. Voor de overlast. Niet dat hun nu een maand lang de kogels om de oren vliegen, maar er worden wegen afgezet enz.
Op onze terugweg gisteravond laat van een concert (dit keer de drie B’s, Bach, Beethoven en Brahms, erg mooi uitgevoerd door het orkest van Mallorca) zagen we opnieuw een everzwijn en verschillende vossen over de weg dartelen!

Vanmiddag nog een stukje gezocht naar ons tweede gastverblijf:terug naar de werkelijkheid van een gewone stacaravan op een ‘ordinaire’ camping. Nog niet gevonden maar ook daar lijkt het gebied erg mooi. Zeer zeker een aanrader, de Pyreneeen!

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

10 gedachten over “vers van de pers”

 1. Hoi Hoi

  Ja het is verschrikkelijk lijkt me niet dat er opzet in het spel was maar hoe kan je zo iets als moeder vergeten

  zelfde met dat kindje in het buitenland ouders zijn lekker weg en laten 2 kids alleen in het hotel achter en blijkt als ze terug komen dat ze 1 kind missen.

  als ouders laat je je kinderen nooit alleen
  en helemaal niet in het buitenland

  en dan raak ik mijn kids kwijt omdat ik door dat mijn woning gerenoveerd moest worden tijdelijk geen goeie woonsituatie had voor mijn kids

  Groetjes Vivian

  Like

 2. wat grappig zeg, niek lijkt op die onderste foto heel erg op luuk vind je niet? heel schattige foto. Alles nog fijn daar? het wordt hier vandaag lekkerder weer, 21 graden, veel zon. eindelijk!

  Like

 3. Weer terug in Apeldoorn. De zon in een doosje gestopt en nu is het hier ook goed weer. Zonnig en 21 graden. Is het warm in Corede? Op de bovenste foto lijkt Niek wel heel erg op Jes. Kijk maar eens naar de stand van de ogen.

  Like

 4. He Sas, ja, was gaaf. 3 maanden helemaal wat anders, wat spaans geleerd, gewerkt in een kindertehuis en gereisd. Hoe ist met jou? Balen hoe het gelopen is op je werk zeg, heb je al wat anders?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: