en nu is er regen

Wat een timing zeg voor onze vakantie. We zijn nog niet thuis of de regn komt met bakken uit de hemel! Er waren duidelijk planten in de tuin die het de afgelopen dagen zwaar hebben gehad, maar je ziet ze zienderogen opknappen!

Vandaag nog een luie dag, wasje gedaan beetje opgeruimd en morgen weer aan het werk. Op de terugweg vanuit Frankrijk langs Utrecht geweest en de kids gezien, mn Niek natuurlijk! 10 dagen, zeg, wat een lange periode….

Niek is helemaal ingesteld op het bezoeken van ‘Luuk en Vienja’ zoals hij Lukas en Ravinia nu noemt. Als Sas op Niek past op vrijdag, is Luuk ook vrij. Vast onderdeel van de dag is even op de fiets naar ‘Luuk’. Prachtig vindt hij dat. Vooral als hij even in Luuk z’n studio mag kijken en zich in het ‘knopjeswalhalla’ waant..
Luuk geeft hem ook af en toe een introductiecursus ICT.

Gisteren vond Niek bij Luuk in de keuken een pot met allemaal potloden, en dingen waarvan je nauwelijks weet wat het is, je kent dat wel, zo’n potje. Hij pakte er een soort schroevendraaier uit en rende er mee weg. Ik bezorgd er achter aan, wat gaat hij doen..? Heel doelbewust liep hij met snelle dribbelpasjes naar z’n, net uit Frankrijk gekregen, autootje, pakt het behendig op met 1 hand, draait het op z’n kop, en alsof hij al jaren monteur is of zo, steekt hij het ding in de schroefjes: ‘auto maken’, zegt hij ter geruststelling nog tegen mij.

Nog even, zei ik tegen Jes, en al jullie electrische apparaten liggen uit elkaar wanneer je even niet kijkt! Techneutje Niek. Hij is nog steeds gek op dieren, muziek, en gezelligheid. Dus we hoeven niet bang te zijn dat er een nerd-in-de-dop onder ons verkeert!

Lukas heeft een nieuwe baan, bij het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. Hij begint in juni o.a. als medewerker van een researchteam. Lukas is dan betrokken bij de verwerking van allerlei data die een plaatje moeten worden, medische simulatie, als ik het goed begrijp..’t Is een ingewikkelde business voor leken, dus ik durf niet te veel te zeggen.

Sas heeft ook een nieuwe baan, via het uitzendbureau bij een groene stroom bedrijf E-concern, via HRM bij communicatie en PR terecht gekomen. Ze voelt zich er als een vis in het water. Voelt zich rijk gezegend na een toch wat storm- en regenachtige periode!

Suus en haar vriend Rob zijn aan het kijken naar een ander huis. Rob ondergaat een medicijnkuur ivm een chronische ziekte die hij heeft en dat is erg zwaar. Hopelijk is hij daar snel doorheen!

En Jes en Dos, ja dat gaat ook heel goed. Jes geeft 2 werkcolleges aan eerstejaars, leuk, vermoeiend en ‘challenging’! Het is onderdeel van haar AIO-schap aan de faculteit voor literaratuurwetenschappen in U. Over een paar weken hopen ze voor 2 weken naar het familiehuisje in het geboortedorp van Dos z’n vader in Griekenland te gaan, voor vakantie. Heel mooi en rustig gelegen. Kan Niek z’n eerste Griekse woordjes leren!

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

2 gedachten over “en nu is er regen”

  1. Leuk zo’n familie-update! Blijf ik een beetje op de hoogte! Gaat Luuk werken bij het onderzoekscentrum bij de VU?
    Ik hoop tot snel!
    Kus

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: