We zitten echt in de lift

Dank zij de ChristenUnie meerderheid coalitie in Eerste Kamer gered! ChristenUnie winnaar van deze verkiezingen! Explosieve groei ChristenUnie!

En meer van dit soort kreten schreeuwden me tegemoet gisteravond en vanmorgen. Geweldig. Chris Schaapman, lid van onze gemeente mag zich Statenlid noemen! Gefeliciteerd!

In Zuid-Holland hebben we 4 zetels in plaats van 3, maar wel op een totaal van 56 in plaats van 83, percentueel dus behoorlijke vooruitgang. (Ja, ja ik was vandaag aan het werk en heb de kleine cijfertjes onder ogen gehad, dat merk je wel).

Vandaag was het ook Raad in Den Haag. Die begon met een motie van de SP, de andere grote winnaar. Die wilden, gesteund door VVD, PvdA, D66 en GroenLinks “een duidelijk signaal afgeven dat er in Den Haag geen ruimte is voor welke ambtenaar dan ook die de wet niet wil uitvoeren”. Voor iedereen ruimte, krakers, geweldadige woonwagenbewoners, noem maar op (SP), maar een gewetensbezwaarde ambtenaar die zelf geen homohuwelijk wil voltrekken kan rekenen op de woede van onze tolerante linkse broeders en zusters. Ik snap niet waarom men hier zo vol venijn over raakt.

Wim Pijl, het raadslid CU-SGP kreeg het behoorlijk voor z’n kiezen. Gelukkig was ook het CDA kritisch op de motie en waren de 2 Islam-partijen het helemaal met Wim eens.

Als wet wet is, dan is er in de hele samenleving geen enkele ruimte voor mensen met principiële bezwaren. Maar ik vind het juist kenmerk van de democratie dat, wanneer wetten die met meerderheid van stemmen aanvaard zijn voor sommigen leiden tot problemen, dat men daar dan een uitzondering voor schept. Anders heb je toch een dictatuur? Van de meerderheid?
Mensen die tegen dienstplicht waren konden vervangende dienstplicht doen, in de medische wereld mag je weigeren mee te werken aan abortus of euthanasie, waarom dan in de overheid zo moeilijk doen? We maken het homo’s verder niet onmogelijk een huwelijk te voltrekken. Net zo goed als de arts of verpleegkundige de abortus of euthanasie niet kan of mag voorkomen.

Ik vind dit een staaltje populisme van het gehalte Wilders. Steeds het doen voorkomen alsof ChristenUnie homofoob is, zo mogelijk nog erger als racistisch.

Wat ik nog kwalijker vind is dat dit schijnbaar het enige zinnetje uit het hele regeerakkoord is dat men kent en de moeite waard vind om over te praten.

Advertenties

3 gedachten over “We zitten echt in de lift

  1. Lukas

    Democratie is een staatsvorm. Populisme is een manier van politiek bedrijven waarbij de agenda van een partij of persoon wordt bepaald door onderwerpen die op dat moment even de aandacht van het volk hebben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s