oude papieren

Wat een mens al niet bewaart, zuchtte ik bij het sorteren van een dikke map met post van m’n moeder. Vooral veel rouwkaarten, met bijbehorende liturgie. Een hele generatie en meer zat er in dat mapje. Grootouders, ooms, tantes, de vrienden en vriendinnen die altijd op verjaardagen present waren, m’n zus, twee zwagers…Geslachten gaan, geslachten zullen komen, wij zijn in uw ontferming opgenomen. De psalm op mijn vaders rouwkaart. Hoe waar en hoe vervreemdend soms.

En temidden van al die rouw en dat sterven een teken van leven! Piepklein maar toch: mijn geboortekaartje! Ik was helemaal ontroerd, dat ik daar tussen zat….

Geboortekaartje_margreet_2  Tekst_geboortekaartje_margreet_2

Let vooral op dat lieve Margreetje links!!

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Daily life. Bookmark de permalink .

3 reacties op oude papieren

 1. Thea zegt:

  Ik heb altijd gedacht dat jij Margaretha Hendrina heette. Hoe kom ik daar nu bij. Of is er iets fout gegaan met het geboortekaartje. Wel een heel lief kaartje.

  Like

 2. margreet zegt:

  Ja, ik was ook verbaasd! Ik heet zelfs Margaretha Hendrina Jacoba…Zal wel in het trouwboekje staan of zo..Volgens mij moesten Pa en Ma nog beslissen over een naam toen ik er al was, dus alvast maar eentje voor het kaartje en de andere twee bij de doop?

  Like

 3. Sas zegt:

  wat een leuke vondst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s