zetelwinst

Een beetje vertraagde reactie! ChristenUnie dubbel aantal zetels! Geweldig resultaat en verdiend. We waren niet van plan naar de uitslagenavond in Museon te gaan, donderdag 23 nov., maar naarmate de peilingen positiever werden ging het kriebelen. Dus toch maar even er heen. Er heerste een ware feeststemming. Mooi vond ik dat er nadrukkelijk gewezen werd op de zegen van God. Er is veel gebeden en hard gewerkt, een onlosmakelijke combinatie in de meeste gevallen. Het betekent niet automatisch winst, zie de vorige verkiezingen!
Er is blijkbaar vertrouwen gegroeid in de combinatie GPV/RPF= ChristenUnie. Blijkt ook uit de stemuitslagen in Limburg. daar heeft CDA fors verloren aan CU. Katholieken die overstappen. Ook migranten-christenen hebben meer gestemd dan voorheen. Om de een of andere reden stemmen die van oudsher vaak PvdA. Cynthiaortegamartijnklein_1
Er is stevig campagne gevoerd onder hen en dat heeft
ook stemmen opgeleverd. Heel goed dat we nu ook iemand
met die achtegrond in de tweede kamer krijgen, mevr.Cynthia Ortega!
 

In Museon nog even handen geschud met dhr.Eimert van Middelkoop die in het Comité van Aanbeveling zit van Keep the Faith en die we daarom persoonlijk kennen. Van_middelkoop_1"Zien we nog in de nabije toekomst minister van Middelkoop?" vroegen we hem wat plagend. Hij zei dat hij snel wat te drinken moest halen…en rende richting het buffet.
Wat ons betreft een uitstekende kandidaat!

En nu de coalitie….Voor de hand ligt CDA, PvdA en CU. Maar het lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Bos wil linkser, en heeft een hekel volgens mij aan Balkenende. het klikt niet tussen die twee. CDA, PvdA en SP is even onwaarschijnlijk. Te links lijkt me voor CDA. Weer paars? Lijkt me niet kunnen tov kiezers.

Het blijft dus spannend, maar ik hoop dat het niet te lang gaat duren, vooral voor die 22.000 asielzoekers die al jaren en jaren in grote onzekerheid leven. Ik hoop en bid voor een generaal pardon voor die groep! Of er nu ‘gelukszoekers’ tussen zitten of niet. Sinds wanneer is dat een misdaad? In Amerika behoort het tot de grondwettelijke rechten van de mens: the inalienable right to the pursuit of happiness. wat je verder ook van die omschrijving mag vinden, ieder mens wil meer dan een droge boterham en daar is niks crimineels aan, zoals de verdonks en ruttes het willen doen voorkomen. Waarom zijn ze eigenlijk lid van de VVD? Volgens mij is ‘economisch geluk’ een belangrijke drijfveer in het leven van veel VVD’ers.  Maar als je daarvoor uit Afrika, Oost-Europa of Azie komt is het plotseling verdacht?

5 gedachten over “zetelwinst

 1. janke

  Ik wil zo graag begrijpen hoe het komt dat oprechte christenen zo totaal verschillende mening kunnen hebben over asielzoekers.
  (of in de VS illegal aliens)
  De CU lijkt wel de hele behoeftige wereld welkom te willen heten.
  Ron Gleason lijkt daar toch andere ideeen over te hebben.
  Heb je de augustus ,september posts op zijn blog gelezen? http://rongleason.blogspot.com
  Wat vind jij daarvan?

  Like

 2. margreet

  ik denk dat het niet helemaal te vergelijken valt. Ron heeft het over illegale Mexicanen die komen om te werken. enz. CU is vooral bezig met mensen, vluchtelingen, die onder de regels van vorige regeringen legaal verblijfsvergunningen trachten te verkrijgen. Die procedures namen zoveel tijd in beslag dat er inmiddels een generatie is die helemaal geen band meer heeft met een thuisland enz. Voor die groepering wil CU een generaal pardon. Vanaf 2001 zijn de regels helderder en strenger maar in de meeste gevallen is er mee te werken. Hoewel veel vrouwen die slachtoffer zijn van verkrachting daar in de eerste snelle screening niet over durven praten…

  Like

 3. Jaran

  Maar als we het hebben over de mensen die voor 2001 zijn binnengekomen dan zijn dat er geen 22.000. Niemand spreekt Verdonk tegen als zij zegt dat die zaken (mensen) allemaal (op een enkeling na) duidelijkheid hebben gekregen. Dat er van die 22.000 misschien wel 10.000 de illegaliteit zijn ingegaan is niet de fout van de VVD. Om die mensen alsnog verblijfsvergunningen te geven vind ik vreemd.

  Like

 4. margreet

  Niemand gaat voor z’n plezier de illegaliteit in. Blijkbaar zijn er duizenden mensen die toch dat onzekere bestaan verkiezen boven een gedwongen uitzetting. In vele gevallen is het onmogelijk terug te keren vanwege het ontbreken van juiste papieren of om andere dringende redenenen. Deze mensen worden zonder pardon op straat gezet: zoek het maar uit. Dat kan niet in een beschaafd land, vind ik.

  Like

 5. Jaran

  Precies om die reden gooien ze hun paspoort in de vuilnisbak tijdens de reis naar Nederland. Ondanks alle geldende wetten, is er dan iemand die aan het einde van de rit op humanitaire gronden deze mensen alsnog een status geeft. Ik zeg niet dat daar iets mis mee is, maar wel dat het verschijnsel dat gelukszoekers hierheen komen, daardoor in stand wordt gehouden. Met de keuze voor een generaal pardon is dat wel iets wat je erbij krijgt.

  En over plezier gesproken. Kennelijk is het hier in de illegaliteit beter dan in het land van herkomst. Een prikkelende gedachte is dan: wat zegt dat over onze maatschappij als de bodem van de onze aantrekkelijker is dan een compleet andere maatschappij?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s