herfstkleuren en tweedehands kleren

Ik raak de tel van de dagen een beetje kwijt..Vandaag is donderdag, een thuisdag. Gisteren zijn we in de ochtend de herfstkleuren wezen kijken in de omgeving van Boston, in Concord, een historisch stadje met gebouwen en huizen die nog uit de 18e eeuw stammen. Leaves In feite zijn de kleuren over hun hoogtepunt, maar nog steeds indrukwekkend. New England is beroemd vanwege de vele esdoornbossen die in de herfst prachtig verkleuren. Fel geel, diep rood, oranjebruin. In Concord hebben we met Kim’s moeder koffie gedronken in de Colonial Inn, een oude herberg die nog steeds als hotel gebruikt wordt.

Toevallig was er net naast de Inn een leuke sieradenwinkel. Aangezien Kim’s moeder niet ver kan lopen was dit heel plezierig. Binnen mooie dingen bekeken, en ik moest natuurlijk wat kopen…De keuze viel op een ring van Venetiaans glas, heel bijzonder.

Amerika is ook helemaal in de greep van Halloween, een mijns inziens stompzinnige viering die uit de hand loopt door all nadruk op geesten, skeletten en dergelijke. De pompoenen zijn wel leuk. Die zie je langs de weg overal te koop liggen, lange rijen. Soms zie je ze al staan bij de mensen thuis: uitgesneden met een kaarsje erin. Grappig effect. Ergens lang geleden in een vorig leven heb ik het ook eens gedaan, toen we in Seoel woonden en Jes naar een internationale kleuterschool ging. Pumpkin Ze heeft toen ook rondgelopen om snoep op te halen, maar van skeletten en geesten kan ik me niks herinneren. Nu zingt Kim’s nichtje van vijf over de geesten van dode mensen die uit hun graf je bang komen maken..hmmm.Pumkin_met_kaarsje

Pumkin_de_schreeuw

                           

’s Middags de metro genomen naar Somerville, een voorstad van Boston in de buurt van Cambridge, waar Yani woont. Haar appartement is ontzettend leuk, artsy op en top. Vol met leuke meubels die ze overal en nergens vandaan heeft gesleept en al dan niet heeft opgeknapt. Echt om een artikel over in Eigen Huis of zo te schrijven. Geweldig.

Toen Yani in Nederland was gingen we zeer regelmatig naar de Kringloopwinkel samen; dus, om een goeie traditie voort te zetten, liet ze mij nu haar tweedehands winkels zien. Bij het Leger des Heils aldus eindeloos rondgesnuffeld. Resultaat: een mooie suikerpot voor de verzameling, 2 shirts voor Kim en een leuk sneeuw/regenjack van Winnie de Pooh voor Niekepiek! Zelf had ik geen zin in passen. Altijd leuk zo’n speurtocht. Deze winkel deed me erg denken aan Canada waar Sas en ik tijdens de 5 maanden dat we daar woonden ons verkneukelden op een van de weinige uitjes die er waren: een trip naar de Goodwill van het Leger des Heils :>))

’s Avonds naar ‘the Queen’ geweest, een schitterend geacteerde film over de Engelse koningin en de crisis in het Engelse koningshuis die ontstond toen Diana stierf in een auto-ongeluk. Een aanrader! Tony Blair en koningin Elisabeth spelen de beste rollen, maar ook de anderen zijn zeer overtuigend.

Advertenties

4 gedachten over “herfstkleuren en tweedehands kleren

 1. Mieke

  Om wat te doen? De politie bellen?
  Natuurlijk niet zeg.
  Of heb je er een probleem mee omdat je de politie op zondag gebeld hebt?
  Wat dan? Wachten tot morgen?
  Nee hoor en ik moet je eerlijk zeggen, dat ik als christ bij zulke gelegenheden best wel uitvallend word. Of het nu zondag is of door de weeks.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s