kerk, ballet en pizza

De ochtenddienst in Parkstreet kerk was druk bezet en mooi. De helft van de gemeente is Aziatisch, heel opvallend is dat in Amerika. Zoveel christenen van Koreaanse, Chinese of anderzins Aziatische achtergrond.

Heerlijk gezongen, traditionele gezangen, maar lekker tempo en met goeie begeleiding. Ook een koor, met 1 lied. Er was dopen. Twee jongetjes (12 en 10) uit Ivoorkust. Hun moeder was moslim, dochter van een vooraanstaande imam, maar bekeerde zich tot het christendom omdat ze geen rust kon vinden in de islam. Gevlucht naar de US, in levensgevaar vanwege haar bekering en doop. Waarom de jongentjes pas nu gedoopt werden en waar de vader was werd niet duidelijk. Maar de jongens lazen elk een soort getuigenis voor waarom ze graag gedoopt wilde worden. Dat was zo ontroerend! Kim en ik hadden allebei tranen langs onze wangen stromen. Met veel water werden ze toen gedoopt in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Prachtig.

Preek was over Openbaring 5. Over de paradox in het christelijk geloof dat overwinning komt door schijnbaar verlies, kracht zich ontplooit door wat zwak lijkt. In het visioen van Johannes heeft de engel het over de Leeuw van Juda, de wortel van de stam van David. Aanduidingen van een meer dan koninklijk persoon, krachtig, machtig, vol van majesteit. Wat Johannes dan uiteindelijk te zien krijgt is een lammetje, en nog bloedend ook. Wat staat nu meer symbool voor zachtheid en zwakheid dan een lam, helemaal als het ook nog gewond is. Dat is dus inherent aan het christendom, aan christen-zijn. Niet succes, resultaat, groei en glamour zijn de tekenen van een geestelijke werkelijkheid. Wie zou van de bloedende, stervende man aan het kruis van Golgotha gezegd kunnen hebben:daar hangt de Koning van hemel en aarde? En toch. Het is niet zoals het lijkt. Er is een onzichtbare werkelijkheid. Daaruit leven we. Daarop hopen we. En van daaruit kunnen we veel doen voor de zwakken en kwetsbaren. In Jezus weten we waar het op uit gaat lopen! Zo kunnen we onze eigen zwakheid ook aanbieden aan God om er Zijn doel mee te bereiken.

’s Middags door naar het ballet. Ook druk bezet, maar heel anders 🙂 Mooi ballet, werkelijk heel bevlogen en ongelofelijk knap. Leuk om mee te maken.
Zelf zou ik er alleen geen $95 voor over hebben.Boston_ballet

Thuis hebben we heerlijk nagekletst. Kim’s zussen vroegen over de kerkdienst, dus we hebben uitgebreid kunnen vertellen. Mom was trouwens mee en was onder de indruk van de informatie die we kregen over het daklozen project. Iedere dinsdag trekt een groep gemeenteleden het park in de buurt van de kerk in om koffie en cake uit te delen aan daklozen en in gesprek te raken. Iets wat wij in Nederland ook steeds meer moeten gaan doen. Ik zou wel eens een maaltijd willen organiseren in de kerk voor alle straatkrantverkopers in Scheveningen bijvoorbeeld!

Pizza gegeten, en nu is de dag lang genoeg geweest. Kim zit al te knikkebollen op de bank: ‘the man with hammer’ is langs gekomen en heeft een klap uitgedeeld aan hem!

3 gedachten over “kerk, ballet en pizza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s