Asslar

Hier zijn we dan, in Asslar, ongeveer een half uur ten noorden van Frankfurt. Onze 2e huizenruil via homelink.  In ons huis woont nu een duitse familie: Stefan, Sabine, met hun drie tieners Johanna, Kristian en Josefine.  Gisteren arriveerden we rond 4 uur en van te voren hadden we al afgesproken dat zij ons wilden verwelkomen, met een barbecue!  Grote bewondering voor Sabine, want ik word op het laatst neurotisch als ik het huis aan het voorbereiden ben voor de ruil.  Het liefst wil ik dan bij de buren naar de WC en zo.  Maar Sabine was erg relaxed, maakte een uitgebreide maaltijd, en Stefan gaf ons een tour in de omgeving.  Heel leuk van ze.  Ze spraken allemaal engels, zelfs de kids, dus m´n duits nog niet erg hoeven oefenen.

Het weer is te heet. Vandaag wel een uur rondgereden om een zwemplek te vinden.  Tja, zeiden we tegen elkaar: heb je een lekker huis vlak aan zee, loop je hier in bloedje heet binnenland van Duitsland naar een plas water te zoeken…het was, niet gelogen, 33 graden in de schaduw vanmiddag!  Niet te harden. Gelukkig vonden we een meer waar het goed toeven was, tot je opdroogde natuurlijk, dan moest je er gauw weer in. Temp. van het water 24 gr. En koud dat het was als je er in stapte!

Ons huis is een houten, 2 onder 1 kap, canadees bouwwerk. Het is tegen een steile wand aangebouwd dus de tuin is een berghelling. Maar aan het huis gebouwd zijn 2 houten terassen, decks genoemd.  Het onderste is koel want daar komt de kelder op uit. In de kelder zijn 2 slaapkamers en de wasruimte+ een badkamer met douche, WC en ligbad. Beg. grond is een grote ruimte met keuken, eetkamer en woonkamer in een. En daar is de ouderslaapkamer, met eigen badkamer. Als verlenging van die ruimte heb je dus buiten het terras.  Op de 1e verdieping zijn drie slaapkamers ook met een eigen badkamer (voor de drie 1 dan).  Heerlijk ruim, licht en voor een zomerverblijf: belissimo.  Het deel van de buren, met wie het huis samen gebouwd is, is niet afgescheiden.  De terrassen lopen in elkaar over evenals de tuinen.  Schijnt prima te gaan.  Alleen gaan straks pa en moe op vakantie en blijven de 2 zonen van 17 en 18 thuis….Duimen maar dat er niet een discoparty georganiseerd gaat worden iedere avond 😦

Er is in de omgeving veel te zien, zowel wat betreft natuur als oude stadjes en steden.  Ik kijk er naar uit, maar eerst moet het koeler worden. Anders zie ik me genoodzaakt een groot deel van de dag door te brengen bij de Aldi.  Daar was het vanmiddag een verademing om even boodschappen te doen.  En nog meer lekkere dingen hebben ze hier!

Wordt vervolgd.

Advertenties

4 gedachten over “Asslar

  1. thea

    Het hoeft niet altijd te gaan jeuken. Marij had het ook maar had er geen last van. Een goed middel is Menthol gel. Er is ook poeder maar de gel blijft beter zitten en verkoelt lekker. Sterkte

    Like

  2. Jolien

    Een duik in winkels met airco is ook lekker fris. Geniet maar van je rust en de ruimte om je heen!! Hier bij zee is het ook heerlijk warm, zelfs op het strand.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s