oh Hema wat ben je toch een heerlijk oord

Hebben jullie dat nu ook met de Hema? Er schijnen Hema-fans en Hema-haters te zijn. Ik hoor bij de eersten. Met hart en ziel. Ik word er altijd rustig, kan er uren doorbrengen, gewoon snuffelend en kijkend. En ik vind de meeste dingen er mooi of nuttig of aantrekkelijk. Van de kaarsen tot de sokken en het ondergoed.

Dinsdag paste ik op Niek en we zijn naar Overvecht gelopen, een winkelcentrum. Tot m’n grote vreugde was er een Hema. Beetje krappe, maar toch. Wij naar binnen. En ik dacht, weet je wat, we gaan een oude traditie weer in ere herstellen: een kopje koffie met wat lekkers. Jaren heb ik dat gedaan met Sas, ook een Hema-fan, vooral van de kaasbroodjes. Toen ze nog op de basisischool zat was het bijna wekelijks vaste prik, op haar vrije dag (tot groep 5 of zo) kon je ons in de stad vinden bij de Hema, met een koffie voor mij en voor Sas thee met een kaasbroodje. Heerlijk was dat altijd. Meer dan een consumptie natuurlijk. Samen iets gezelligs doen, daar ging het om. Ik heb het met de anderen ook wel gedaan, maar het voordeel van een jongste is natuurlijk dat je dan weer meer vrijheid hebt.

Dus, op met Niek het Hema-restaurant in. Kinderstoel erbij. Ijsje en een sapje gekocht, en oma een lekkere kop thee. Knus. Niek vond het ijsje lekker, maar eeerrrggg koud. Het sapje was een beetje dik. Maar de kinderstoel beviel en hij nam met grote interesse de omgeving in zich op. Te beginnen met de lampen die er te kust en te keur waren! Hij gaf al snel aan belangstelling te hebben in een zoektocht naar de aan en uitknoppen. Ik heb hem kunnen afleiden met een koekje!

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in niek. Bookmark de permalink .

2 reacties op oh Hema wat ben je toch een heerlijk oord

 1. Frouckje zegt:

  Yep, ook een fan van de HEMA!

  Like

 2. jetty boerma zegt:

  mijn favoriete winkel om een leesbrilletje te kopen !
  Vroeger was ik hevig jaloers op iedereen die een halve rookworst daar kocht en zomaar opat ! Dat mocht ik toen als keurig meisje niet..Maar ik kwam er altijd langs uit school vandaan en ik herinner me nog die heerlijke lucht !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s