waarom woon ik eigenlijk nog in nederland

Vandaag was het soort ideale dag waarop een mens zich afvraagt waarom niet alle dagen zo kunnen zijn. Het was warm, met een koel briesje. Het is Italie, met de groene cypressen, de olijfgaardes, de heuvels, de mensen met hun gepassioneerde gesprekken, de piazzas in de oude stadjes,de barretjes waar je voor 1 euro de lekkerste capucinnos drinkt, de nauwe straatjes met eeuwenoude huizen en kerken en wij reden er rond in onze Fiat Punto. Genieten en nog eens genieten.

Vandaag voerde de Fiat ons naar Palestrina, jawel, de geboorteplaats van de musicus, 16e eeuw. Onze B en B bevindt zich in een buitenwijk van Palestrina, in het dal, maar de stad zelf ligt hoog tegen een bergwand aan. We zijn helemaal omhoog gereden, oa om de overblijfselen van een oude tempel te zien die bijna de hele bergwand in beslag neemt. 2 kerken van binnen bekeken en verder naar Tivoli. Daar was het drukker vooral in de omgeving van Villa d Este, een prachtige oude villa met tuinen, uit de 16e eeuw. Aangezien we ons liever wilden verdiepen in het oude Rome en de zomerverblijven van de keizers zijn we verder gereden naar Villa Hadrianus, een onvoorstelbaar indrukwekkend complex van villas, baden, bibliotheken, en andere gebouwen die onderdak boden aan de keizer en duizenden mensen in zijn gevolg in de 2e eeuw AD. Hadrianus was de keizer die de muur in Schotland liet bouwen en weg was van de Griekse cultuur.
We hebben 3 uur rondgelopen tussen de ruines. Tot in de troonkamer aan toe. Even werd het weer zonneklaar Wie de geschiedenis leidt en beheerst. Je staat op de plek waar de troon van de grote keizer stond, waar dienaren, vrienden en familie hem aanbaden, volgden, gehoorzaamden en vleiden. Waar zelfs nu de luxe en rijkdom nog op je afkomen. En alles is afgebrokkeld, vergaan en tot niets gekomen. Ik krijg daar kippevel van en hoop. Er komt telkens in de geschiedenis weer een dag dat grote leiders die hun macht misbruiken ten val zullen komen.
Deze week staat op de gebedslijst van Open Doors Noord-Korea als onderwerp. Ik bid want ik geloof dat God sterker is dan alle dictators. Maar vandaag kon ik het zien. Op Zijn tijd brengt God alle regeringen ten val die hun eigen koers willen varen.

Vanavond weer gegeten in ons familierestaurant. Wat een ongekende luxe, 2 maaltijden per dag verzorgd door anderen. Lunch slaan we over, tenminste, we eten wat fruit en tomaatjes. Om de koolhydraten enigzins te beperken. Ontbijt is ook al zo uitgebreid. Overheerlijk. Annes Place is een echte aanrader voor wie over eigen vervoer beschikt! www.byanne.com

4 gedachten over “waarom woon ik eigenlijk nog in nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s