het oude Rome en hoe heerlijk het weer was

Geweldig. Geen ander woord te vinden. De hele dag gelopen, gelopen. Een route van 7 km dwars door het oude Rome. Soms samen met 7 miljoen anderen en dan opeens weer rustig en verlaten straatjes. Het Colosseum willen we zeker terug zien, al was het alleen maar om de daar omgekomen christenen te gedenken en eren. Het blijft nog onwezenlijk, dat ik hier loop tussen overblijfselen van een beschaving die zo oud is en zoveel invloed heeft gehad. We lezen ons suf en al die boeken gaan nu pas echt spreken.

Het weer is prachtig vandaag. Veel zon en ik heb dus een rode neus!

Vanavond weer gegeten in het familierestaurant hier in Palestrina. Wij zijn de enige toeristen en het eten is fantastisch. Pizza voor 4 euro, de lekkerste pastas, allemaal homemade. De patron komt even een praatje maken. Vanavond kregen we een grappa van het huis, een soort druivenjenever. Lekker. Ik kan nog net dit blogje schrijven, want de B en B eigenaar schonk rond 7 uur ook al rijkelijk uit zijn voorraad wijn ter ere van Labourday. In Italie echt gevierd door het nuttigen van rauwe tuinbonen, geitenkaas en wijn. De tuinbonen vind ik niet zo geslaagd, maar de rest natuurlijk wel!

Lieve mensen Viva Roma!

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Rome. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s