B en B

We zijn sinds gisteren in Rome. Sinds vandaag in een Bread en Breakfastplace buiten Rome, in een plaatsje Palestrina. Ik gebruik de pc die hier in de woonkamer staat en heb nog niet helemaal het Italiaanse keyboard onder de knie. Dus vergeef me rare leestekens en zo.

Rome is overweldigend. Waar je ook kijkt en komt is er iets bijzonders te zien. Kim had onze eerste BênB in een prachtige wijk gereserveerd. Toevallig. De BenB zelf was niet zo bijzonder. Lakens met rulletjes. Iets waar ik absoluut niet tegen kan….Om het kussen heb ik snel een t-shirt gedrapeerd, voor mijn gevoelige wangen. De lokatie was echter geweldig. Prachtige oude gebouwen uit de 19e eeuw, en ik las vandaag dat de Via Vineto de winkelpromenade was voor beroemde Italiaanse filmsterren met in hun gevolg de papperazi. De film La Dolce Vita van Fellini gebruikt de wijk als entourage. Altijd leuk als achtergrond informatie.

Wij merkten dat de wijk meer was dan een mooie buitenwijk van Rome toen we in een overdekt terrasje voor 2 cappucino 16 euri moesten betalen. We hadden geen keus. Het was de enige schuilplaats tegen een geweldige stortbui.

Bij het eten later werden we nog een keer afgezet toen we 12 euri betaalden voor een flesje bocht dat huiswijn heette. Oh het ellendige leven van de toerist.

Vanmorgen om 9 uur vertrokken naar het St.Pietersplein. Eerst met de metro, als sardientjes in een blik. Op het plein hebben we 2 plastic steoeln geconfisceerd, in navolging van vele anderen en hebben 2 uur gewacht op de verschijning van Il Pappa. We zijn niet rooms maar wel van de katholieke kerk van alle tijden en plaatsen en het leek ons een bijzondere ervaring. Dat was het ook. Er hangt op het plein een sfeer van vrolijke verwachting, alsof men wacht op een popstar of een voetbalheld. Maar waar daar drank en agressie een rol gaat spelen, wordt er hier zelfs niet gerookt, laat staan gedronken. We konden de paus niet helemaal verstaan maar henoeg om te begrijpen dat hij de opstanding van Jezus Christus benadrukte. Verder ging het nogal veel over Maria.

In de middag zijn we naar Palestrina gereden, 40 km buiten Rome, echt landelijk. Daar blijven we 6 nachten in een B en B van een engelse vrouw. Heel comfortabel en gezellig. Mooie kamer met badkamer met uitzicht over de italiaanse campagna, heuvels, olijfgaardes en in de verte bergen. Prachtig, zeker na het drukke Rome.

Morgen hopen we naar Tivoli te gaan, naar de vakantiehuizen van de Romeinse keizers zoals Hadrianus, 2e eeuw na Chr.

Nog een laatste aantekening, vanavond voor het eerst echt verrukkelijk italiaans gegeten. In het dorp hier, geen toeristen, goeie prijs en authentieke huiswijn, voor 5 euro de FLES!!! Geweldig.

Advertenties

5 gedachten over “B en B

 1. Margit Mars

  Dat is fijn zeg, dat je moeder nu in haar oude woonplaats kan wonen. Hadden jullie daar vantevoren over nagedacht? Want dan heeft ze inderdaad meer aansluiting. Slim hoor.
  Verder alles goed bij jullie?

  Like

 2. sas

  heerlijk! klinkt het. gek hoor zo’n huis voor mij alleen….straks spullen pakken voor l’abri en dan morgen op naar utrecht. love you!

  Like

 3. Jolien

  Geweldig! Heerlijk toch zo’n vakantie! Denk om de dure tentjes…ik dacht dat 5 euro voor een cola in Florence al duur was.
  Sas, veel sterkte en ik hoop dat het goed met je gaat.
  Liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s