sneeuw

Al weken vind ik dat ik de tuin moet gaan opruimen. Meterslange, verdorde stengels van de Oost-Indische kers liggen overal verspreid. Ik zie verdroogde takken en verrotte geraniums. Plantenbakken met niets dan wat stekels waarvan ik de oorsprong niet meer weet, staan schots en scheef door de tuin. De kruidenbak bij de keukendeur is overwoekerd door klimop. Wat kan ik verder nog voor rommeligs noemen?

En nu valt er zachtjes sneeuw uit de hemel. Kleine vlokken, maar al uren lang. Het waait en soms zie ik door het raam een bol stuivende sneeuwwind die me alleen al bij het zien koud maakt.

Ik keek net en zag m’n tuin. Ieder voorwerp, elk plantje, verrot of verdord, elke armoedig stekelachtige stengel: ze zijn objecten van schoonheid geworden.

Ik kijk in mijn eigen Beeldentuin.

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in chronicles. Bookmark de permalink .

Een reactie op sneeuw

  1. wensdroom zegt:

    de beste wensen voor 2006

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s