ik heb ook een geitje

Mijn heuse eigen geadopteerde geitje, Batty. Ze leidt een goed leven in Oeganda onder de hoede van een jonge vrouw die door het bezit van 1 geit kan leren zelfstandig in haar onderhoud te voorzien en niet langer uitgebuit hoeft te worden door slechte mannen. Ook krijgt ze, samen met andere geitenhoedsters voorlichting over hygiene, aids en allerlei andere zaken die ze zonder scholing nooit zou leren. Sommigen hebben door verkoop van jonge geitjes al genoeg geld bij elkaar dat ze een handeltje kunnen beginnen. 1 geitje gaat altijd terug naar het project. Geweldig toch: zoiets simpels, met voor mensen zulke verstrekkende, opbouwende gevolgen!

www.adopteereengeit.nl

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Eén gedachte over “ik heb ook een geitje”

  1. Zie ook de prachtige tekst in Jacobus 3, die alleen in het Engels mooi is: “the wisdom that is from above is … willing to yield”. In de NBG staat “gezeggelijk”. tsja… gelukkig in de nieuwe vertaling: “meegaand”. Kun je iets meer mee, maar toch.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: