kerk adopteert 15 geiten!

Op zoek naar een goed doel, was een van de de organisatoren van de jaarlijkse mini-wijkgames in onze kerk, via een link op mijn site, bij ‘Adopteer een Geit’ gekomen. (Staat bij mijn links ‘een geit voor een meid’.) Joanne Leerlooijer, de initiatiefneemster van het project in Oeganda, 5 jaar geleden, is lid van onze gemeente, en gaf een korte presentatie over het project van de (inmiddels) Stichting ‘Adopteer een Geit’. Wie er meer over wil weten kan doorlklikken naar www.adopteereengeit.nl. Na de presentatie volgde de beroemde jaarlijkse taartenveiling-voor-een-goed-doel onder de bezielende leiding van Maarten van Renssen. Iedere (nou, sommige) wijk had een eigengebakken taart ingebracht, (hele bijzondere, de 1e prijs ging naar een taart met de titel: vooruit met de geit) en die werden bij opbod geveild. Opbrengst voor 8 taarten: 525 euro!! Gaaf, of niet soms? Dat zijn dus precies 15 geiten, voor 15 meiden die daardoor zelfstandig een bestaan kunnen gaan opbouwen en niet langer afhankelijk zijn van familie of mannen die hen uitbuiten en misbruiken. Zo’n simpel iets en zulke verstrekkende gevolgen. Dat vind ik echt prachtig. Daar herken ik ook God’s werkwijze zo in: meestal onopvallend en verborgen, maar de consequenties zijn aardverschuivend.

Joanne heeft ook een plek gekregen op een lijst van meest aansprekende particuliere initiatieven van de gemeente Den Haag. De opbrengsten van de stichting worden door de gemeente verdubbeld, ik meen voor een jaar of eenmalig.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

4 gedachten over “kerk adopteert 15 geiten!”

 1. Leuk om te lezen wat je zoal bezig houd daar en je filosofien (schrijf je dat zo?) over nederlanders en amerikanen! Alleen bloemen bij een graf, niet echt gereformeerd snap ik niet?
  hugs

  Like

 2. Vandaag al je 6 art. over amerika gelezen. Wat een prachtig huis waar jullie zijn. Geniet maar veel van elkaar en de familie en de andere wereld. Als jullie thuiskomen zijn wij d.v. in Noord Frankrijk. We hopen ook te genieten van de natuur en cultuur. In september gauw weer eens een afspraak maken.
  Liefs, Ank.

  Like

 3. Dat boek van Charles Groenhuijsen hoef je niet te kopen, dat mag je van mij lenen (als Lukas hem uit heeft 😉 Erg leuk en herkenbaar om te lezen.

  Like

 4. leuk om te lezen . Het is nl zo wij handwerken voor de geiten en kopen kaarten die andere dames weer maken en zo wordt er geld bij elkaar gespaard .h groeten mevr mars uit urk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: