terug naar holland

Het is weer zover. Dinsdag vliegen we d.v terug naar Nederland. De vakantie zit erop. En meer van dat soort gemeenplaatsen.

Morgen nog de verjaardag vieren van Alouette, dochtertje van Kim’s jongste broer. Ze wordt 4 en het zal niet gauw weer gebeuren dat ze jarig is op de dag dat haar oma in Amerika en haar oom, haar nicht Jes en haar achterneefje Niek uit Nederland, op het feestje zullen zijn!! Vier generaties. Het blijft bijzonder.

Nog wat laatste indrukken.

Amerika =
…heel veel asfalt
…heel warm (tussen de 30 en 35 C al weken hier)
…heel, heel veel reclame op TV
…verrukkelijk gebak en ijs!!!!!!!!

…nog steeds vieze koffie
…zoooo comfortabel!
…vriendelijke mensen
…verfrissend informeel in kerk en maatschappij
…onleefbaar zonder auto
…niet te befietsen…

Vanmiddag de dienst bezocht van een OPC kerk in Newton. Een fusie van een Koreaanse kerk met een OPC evangelisatiepost in Boston. 90% koreaans!! Maar de meesten jong en geboren en getogen in de VS. Wij hadden langer in Korea gewoond dan de meesten van hen ooit. Maar ze spraken wel Koreaans omdat hun ouders dat nog deden thuis. Grappig. Een gemengde dienst: eerst ‘praise’ met band en ‘praiseleader’, daarna de meer traditionele dienst met gezangen e.d. Toch is de sfeer gemoedelijker, informeler. Het was een raar tijdstip dat de dienst begon (14.00 uur) dus ik had een suikerdip. In Nederland zou ik niet zo gauw een banaantje eten tijdens de dienst, maar hier…In stukjes, dat wel hoor!

Sas, als je dit leest zit je misschien al in Cuba! Kusjes!!! Veel drinken!!! Asta la vista

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “terug naar holland”

  1. nou mam, sas is zonder problemen op het vliegtuig gezet, als het goed is zit ze nu in heet havana! ik zie jullie woensdag!

    PS De site ziet er wat vreemd uit, invoervelden die verspringen en zo…

    Like

  2. Als jullie woensdag aankomen in Nederland, vrtrekken wij de volgende ochtend vroeg naar Alaska. Ook Amerika, maar niet zo heet…..Tot ziens daarna, kom gauw weer eens eten bij ons

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: