back in the USA 5

Dit is geen 4 sterren hotel, gewoon een ruilhuis, maar toch….Maandag kwamen we thuis en het huis glom en blonk en rook als een pas geboende badkamer. Dat was dus ook het geval. Vandaag werd ik wakker van een andere ‘help’, die speciaal gekomen was om de bedden te verschonen….Ik dacht even dat ik nog droomde. Maar nee, Mary ging voortvarend te werk en alle bedden zien er uit om zo weer in te duiken! Geweldig.

Gisteren een ‘roots’dag gehad in Cambridge, waar echtgenoot is opgegroeid en waar we ontelbare malen met de kids geweest zijn tijdens ons verblijf in Korea. Als tussenstop onderweg naar Korea of Nederland. Altijd weer leuk om rond te dwalen. De beroemde Harvard University, waar we nu overigens niet aan toe kwamen omdat we te lang in de Harvard Bookstore bleven hangen. Harvard Square, het fascinerende plein+straten erom heen met honderden boetiekjes, exotische winkels, eco-supermarktjes, en wat dies meer zij.

Echtgenoot wilde graag naar een andere beroemde plaats, nl. Mt. Auburn Cemetery. Een van de oudste begraafplaatsen in de omgeving en werkelijk schitterend om te vertoeven, hoe vreemd dat misschien ook mag klinken. Maar het is een toeristische trekpleister vanwege de natuur, de vogels en de toren die er in 1870 is gebouwd. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht op de Boston skyline.

We hebben er rondgedwaald, oude grafstenen gelezen en de verhalen erachter tot ons door laten dringen. Vooral de kindergrafjes zijn altijd zo aandoenlijk. Er liggen veel, voor Amerika, beroemde mensen begraven, met indrukwekkende tombes. Het oudste gedeelte is heuvelachtig en langs de hellingen liggen overal verspreid de grafstenen. Je mag overal tussendoor en langs lopen. We hebben op een prachtig plekje gepauseerd (geen picknick, dat is verboden), op de trappen van een grafhuisje. In de diepte lag een meertje, overschaduwd door gigantische ‘weeping beeches’.

Op dezelfde begraafplaats ligt ook Kim’s vader begraven sinds 1967, jong gestorven op z’n 50e. Verdronken in de oceaan bij Hawai tijdens een wetenschappelijk onderzoek dat hij daar deed voor de marine. Heel tragisch. Kim is nu al 9 jaar ouder dan zijn vader ooit geweest is. Vreemd idee. We hebben even stilgestaan bij z’n graf en bij gebrek aan beter heb ik van een bloeiende hosta in de buurt 1 bloem geplukt en bij z’n graf gelegd. Niet een erg gereformeerd gebruik, maar ik had behoefte aan zo’n gebaar.

2 gedachten over “back in the USA 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s