bananen-nieuws

Time to Turn trakteert Gelredome op bananen
een stukje van de site:
http://www.timetoturn.nl

Tijdens de EO-jongerendag stond de stand van Time to Turn geheel in het teken van de bananensplitcampagne. We hebben in bananenpak gratis bananen uitgedeeld, onder het motto: maak recht wat krom is!

De bananen waren gesponsord door Agrofair, de importeur van Oké-bananen. Dat zijn bananen met het EKO- en het Max Havelaarkeurmerk. Goed voor de boeren in de Derde Wereld en goed voor de natuur dus.

De jongerendagbezoekers waren stuk voor stuk weer verbaasd dat het allemaal gratis was; niet vaak kijken mensen zo blij als ze iets horen over armoede en onrecht! Heel veel bezoekers zijn op de foto gegaan met een van onze levende bananen.

Met de actie willen we jeugdgroepen, tienerclubs, studentenverenigingen en scholen zoeken om mee te doen aan onze recordpoging bananensplit eten, half oktober. Hierbij gaan zo veel mogelijk jongeren tegelijk in heel Nederland banenensplit eten in hun eigen woonplaats. We doen de actie om aandacht te vragen voor eerlijke handel. We willen daarmee supermarkten vragen om Max Havelaar-bananen en -chocola in de schappen te leggen, en consumenten om die producten ook te kopen.

We zijn bezig met een bijbelstudie over bananen voor alle deelnemers. Het motto daarbij: maak recht wat krom is!

bron / meer info: De campagnesite Maak Recht Wat Krom Is

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

2 gedachten over “bananen-nieuws”

  1. Ik herken veel in je stukje over de jetlag, heb zelf ook al paar slapeloze nachten achter de rug en zou graag eens praten met iemand die daar ook heel veel last van heeft gehad…kan ik bellen (of wilt u bellen: 06-21952651)….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: